Hun verhalen inspireerden mij om over mijn eigen verlangens en avonturen te dromen. Urenlang vertelde en speelde ik mijn dromen uit in het gezelschap van mijn knuffels. Door het vertellen van mijn verhalen maakte ik mijn verlangens en dromen tastbaar.

Jaren later...

ben ik nog steeds gefascineerd door de belangrijke rol die verhalen spelen in het leven van de mens en in hun culturele scheppingen zoals de kunsten. In het afgelopen decennium heb ik persoonlijke en narratieve identiteit met betrekking tot kunst en performance bestudeerd. Hiervoor heb ik mij gericht op zowel het ontwikkelen van een symbolische en emotionele beeldtaal als de belichaming van verhalen in performance om een rijk palet en meervoudig perspectief op persoonlijke verhalen te kunnen creëren. De veelzijdige aard van mensen en de dynamische relatie tussen onze persoonlijke verhalen en ons 'zelf', onze verhalen/kunst en de constructie van onze identiteit zijn onderwerpen die ik verken in mijn lessen en projecten.

De hoofdthema's in mijn persoonlijke werk zijn de functie en mechanica van emoties in verhalen, sociale en gender normen en verwachtingen, de ontwikkeling en behoefte aan een persoonlijke waarheid/realiteit en het effect van tijd en ruimte (4D) op de beleving van 'de werkelijkheid'. Subthema's zoals de waarde van informatie, taal, oversharing, ethiek, eigendom en privacy zijn onlosmakelijk verbonden met het persoonlijke (verhaal, ervaring, beleving). Vertrekkend vanuit een persoonlijk perspectief ga ik op zoek naar een universeel perspectief waarbij realiteit en fictie versmelten. 

 

Ik ben er sterk van overtuigd dat de inhoud van het verhaal de vorm bepaalt en dat verhalen de lijm zijn die alles waarin we geloven bij elkaar houdt. Ik respecteer de kwetsbaarheid van het hart en de de strengheid van het hoofd, wetende dat ze elkaar altijd nodig hebben. Ik koester alle elementen die ons mens maken zijn en geef om verhalen die echt, authentiek en innovatief zijn: verhalen die nieuwe en verschillen verschillende perspectieven bieden op persoonlijke en universele thema's.

 

 

 

Frouwke Florentina Hendriks

Interdisciplinary artist - entrepreneur

                                                                                                                                                                                                                                                                                      

 

 

Waar het allemaal begon...

Als kind vond ik het geweldig om voorgelezen te worden. Kruipend onder de deken in mijn stapelbed, veilig omringd door mijn knuffelberen kon ik niet wachten tot het boek opengeslagen werd. Terwijl ik mijn ogen sloot ging ik op reis in de levens van de personages. Betoverd door de avonturen van mijn favoriete hoofdrolspelers ontdekte ik nieuwe werelden in mijzelf.   

©2018 by MY HUMAN ELEMENT.